Caps

Den ikoniske capsen

Når det kommer til forhold, kan du i dag finne den rette bare ved å sveipe til høyre i en applikasjon. Men å finne det perfekte hodeplagget kan ofte være irriterende vanskelig. Å finne et hodeplagg som ikke er i fullstendig strid med resten av garderoben, som passer bra og ser bra kan være vanskelig å finne med tanke på de vanvittig mange stilene du kan velge mellom. Men fortvil ikke, den ikoniske capsen finnes der for alle og enhver.

Caps på hund

Baseball capsen debuterte i 1860 på hodene til spillerne for Brooklyn Baseball Team. Capsen ble opprinnelig laget for å beskytte spillernes øyne mot solen, og karakteriseres av en lang, gjerne krum skygge og kan ofte være dekorert med et merke, for eksempel en reklamelogo, på skjermen https://www.fashionbeans.com/article/how-to-wear-a-hat-men/. På baksida av lua, i nakken, er det ofte et bånd som kan strammes for å justere omkretsen på capsen slik at den sitter godt på hoder med ulik størrelse. Har du langt hår, kan du ta håret i en hestehale og dra den gjennom åpningen bak i nakken.

Kjendiser har i lang tid brukt capsen som en slags forkledning for å holde seg så anonyme som mulig ute på gata blant paparazzier, og det var det mest foretrukne hodeplagget for ungdommene på 90-tallet. Caspsen har gjennom mange år, og noen opp-og nedturer beholdt en viktig plass i garderobeskapet.

Boyfriend jeans og maskuline dressjakker finnes i garderoben til de aller fleste kvinner, som tidligere bare var forebeholdt mannen. Capsen er nå heller ikke bare forebeholdt typen, og har blitt en must-have i alle garderober, også kvinners. Capsen kan gi deg et sporty, attraktivt og avslappende utrykk, uansett kjønn og fødselsdatoen i passet ditt.

Og for deg som er bekymret at du mister håret hvis du bruker caps – ikke vær det, for det er kun en gammel myte. Håret får nemlig oksygen fra hodebunnens blod, og vil ikke påvirkes når du bruker caps.

Det beste tipset for å bruke caps, er å finne en som passer deg godt. Den skal sitte godt på hodet for å unngå at den faller av, men den skal ikke sitte så stramt at den etterlater røde merker og innrykk på pannen eller gir deg hodepine.

Skal du velge én caps, er det lurt å velge en enkel en, i en nøytral farge, i stedet for en trendy og mer vågal caps, som ikke er trendy i mer enn én sesong.  Sørg også for å velge en caps som passer resten av garderoben din!

Om du svetter mye eller planlegger å være mye i solen, er det viktig at du velger en caps med pustende stoff som bomull. Og motsatt; hvis du skal bruke capsen på vinteren er det viktig å velge en caps laget av varmere materialer som semsket skinn eller ull.

Lyse capser kan fort bli skitne, og da tror du kanskje at du må kjøpe en ny caps? For det kan jo plutselig bli veldig dyrt. Det kan i tillegg komme rester av hud, hår, sminke og solkrem på capsen, og hodesvette kan også gjøre at den etterhvert kan begynne å lukte litt surt. Men det er ikke nødvendig å gå til innkjøp av en ny caps, for de aller fleste capsene kan vaskes i vaskemaskinen, og vipps så er capsen så god som ny!

I likhet med alle hodeplagg, er det viktig at du finner en caps som passer din hodefasong. Velg en caps i en farge du liker godt, for da kan du style den til hva som helst. Jeans, shorts, kjole og skjørt – capsen kan styles til absolutt alt! Sjekk ut www.lue.no for å finne den perfekte capsen for deg.